Landstingets logo

Är du vår nya enhetschef till Regionarkivet? Vi söker dig som vill vara med och bidra till Regionarkivets utveckling.

Regionarkivet är Region Västernorrlands centrala arkivfunktion. I vår arkivdepå på Kusthöjden i Härnösand förvaras ca 2 mil handlingar från 1700-talet till idag, främst patientjournaler från Hälso- och sjukvården. Vi stödjer verksamhet, allmänhet, myndigheter, forskare och andra med viktig information ur våra arkiv. Vid vår enhet i Ljustadalen i Sundsvall skannar vi fortlöpande journalhandlingar och gör dem digitalt tillgängliga för sjukvården. Regionarkivet har 13 anställda, 6 med placering i Härnösand, 7 i Sundsvall.

Vi står inför en dynamisk utvecklingsfas med spännande utmaningar vilket medför betydande förändringar för Regionarkivet i och med informationshanteringens digitalisering, exempelvis övergången från pappersarkivering till elektronisk arkivering.

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Region Västernorrland söker

Enhetschef till Regionarkivet

Anställning Tillsvidareanställn från och med 2019-09-02 .

Arbetsuppgifter

Du kommer ha delegerat ansvar för budget, medarbetare och verksamhetens resultat. Utvecklingsansvar i samverkan med verksamhetschefen.Ditt uppdrag blir att leda och fördela arbetet. Arbetet kan även röra sig om praktiska insatser i verksamhetens produktion.

Kvalifikationer

Det är ett krav att du har gedigen erfarenhet av en arbetsledande roll. Vi ser gärna att du har högskoleutbildning. Det är meriterande om du har utbildning inom arkiv- och informationsvetenskap samt chefs- och ledarskapsutbildning. Det är även meriterande om du tidigare har arbetat inom arkivområdet. Du behärskar det svenska språket i tal och skrift, du har även goda kunskaper i engelska.

Vem är du?
Som person är du strukturerad, stabil och kan vara lugn i stressade situationer, du är målfokuserad och drivs av att arbeta mot mål och resultat. Det är viktigt för oss att du trivs med att samarbeta och du arbetar bra med andra människor. Du har ett tydligt ledarskap där du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du har lätt för dig att skapa engagemang och delaktighet bland dina medarbetare.

Anställningen är en tillsvidareanställning i grundprofessionen och chefsförordnandet är tidsbegränsat på 2-6 år med Regionens ledarskapspolicy som riktmärke. Chefer i Region Västernorrland företräder arbetsgivaren och utövar ett ledarskap som har sin grund i god självinsikt och präglas av ärlighet, öppenhet, ansvarskänsla och personligt mod.

Placeringsort: Härnösand.

Låter det intressant?

Välkommen med din ansökan!

Upplysning

  • Verksamhetschef - Bjermert Krister , Telenr: 072-5348101
  • Vision - Ehnberg Carina , Telenr: 060-182135
  • SACO - Haraldsson Elisabeth , Telenr: +4660181543

Ansökan

Din ansökan ska ha kommit in till Region Västernorrland senast den: 2019-07-31


Visa annons som pdf