Landstingets logo

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Enheten för Utbildning utgör ett stöd för regionsanställda vid fortbildning, kompetensutveckling och forskning och ska långsiktigt bidra till att säkra regionens kompetensförsörjning. Enheten ska driva och utveckla stödet till regionens vårdverksamhet, både vad gäller medarbetares kompetens genom träning och situationsövningar samt kring handledning och mottagande av studenter. Stödet ges vid Kliniskt träningscentrum, som finns placerade vid sjukhusen i Sollefteå, Sundsvall och Örnsköldsvik.

Region Västernorrland söker

Samordnare av Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Anställning Allmän visstidsanst från och med 2019-09-02 till och med 2020-09-01 .

Arbetsuppgifter

Är du en utåtriktad, strukturerad och nyfiken undersköterska som vill vara med och utveckla förutsättningarna för Region Västernorrland att säkra en god praktik för undersköterskeelever?

Ditt uppdrag blir att bygga upp en organisation kring undersköterskelevers praktik, så kallat Arbetsplatsförlagt lärande (APL), samt samordna praktikplatserna mellan utbildningsgivare och vårdverksamhet. Ditt uppdrag är begränsat till Sundsvalls sjukhus och du har kollegor i länet som samordnar motsvarande praktikplaceringar vid sjukhusen i Sollefteå och Örnsköldsvik. Inom Kliniskt träningscentrum, KTC, samordnas även placeringar för sjuksköterskor och andra medellånga vårdutbildningar med liknande upplägg och du verkar därmed i ett större sammanhang.
Du kommer även att ansvara för praktikplaceringar av blivande medicinska sekreterare, Lärande i arbete (LIA) och då för länet, det är dock en mindre del av uppdraget.

Arbetsuppgifterna kommer bland annat att innefatta:
. Hantering av och struktur för praktikplaceringar
. Planera, sammankalla och genomföra möten med vårdverksamheternas enhetschefer och huvudhandledare/kontaktpersoner
. Agera stöd i handledarfrågor
. Delta i samverkansorganet Vård- och omsorgscollege för APL-frågor

Tjänsten är en 50% visstidsanställning 1 år med möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som
. har undersköterskeutbildning med inriktning akutsjukvård eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig
. är intresserad av utbildning och har god pedagogisk förmåga
. har goda kunskaper i Officepaketet

Meriterande är utbildning inom handledning och/eller erfarenhet av administrativt arbete.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Du är trygg som person och din samarbetsförmåga är avgörande för att du ska lyckas i rollen. Du är noggrann och har förmågan att planera och prioritera ditt arbete effektivt. Uppdraget kräver ett eget driv och att du trivs med en ledande roll, då du själv strukturerar ditt arbete och kommer att leda processen för APL. Vidare har du en positiv inställning och kan tänka om vid oförutsedda situationer.

Är du intresserad av att bli en del av vårt team och vara med och utveckla vår verksamhet? Välkommen med din ansökan!

Upplysning

  • Enhetschef - Hammarstrand Ingrid , Telenr: +4660182533
  • Vårdförbundet - Holgersson Åsa , Telenr: 070-0886703

Ansökan

Din ansökan ska ha kommit in till Region Västernorrland senast den: 2019-08-12


Visa annons som pdf