Landstingets logo

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Förvaltningen Regional utveckling är en av regionens tre kärnverksamheter och ansvarar för tillväxt, kultur, kollektivtrafik och infrastruktur, miljö och hållbarhet, folkbildning samt internationellt samarbete.

Kulturverksamheten vid förvaltningen Regional utveckling har i uppdrag att genom samverkan med kommuner och andra aktörer bidra till strategisk utveckling av kulturpolitiskt prioriterade områden utifrån regionplanen, den regionala kulturplanen, den regionala biblioteksplanen och kulturarvsprogrammet samt i viss mån Region Västernorrlands riktlinjer för konst. Vi strävar hela tiden efter att ligga i framkant nationellt inom dessa områden.

Region Västernorrland söker

Kultursamordnare

Anställning Vikariatsanställning från och med 2019-09-02 till och med 2019-12-31 .

Arbetsuppgifter

Vi söker en kultursamordnare till kulturverksamheten.

Kultursamordnarens arbetsuppgifter är såväl administrativa som praktiska och strategiska. Arbetet är i huvudsak kopplat till regionens anslagsgivning samt till kultursamverkansmodellen i länet. I tjänsten ingår löpande handläggning av projektansökningar och särskilda utlysningar inom kulturområdet. Vidare ingår arbetet med kvalitativ och kvantitativ uppföljning av kultursamverkansmodellen och kulturprojekt. Inspirerande och styrande dokument är regional kulturplan samt regionalt kulturarvsprogram.

En viktig metod för kultursamverkan är att arbeta genom olika i nätverk exempelvis genom att förbereda och genomföra kontinuerliga samråd med regionala kulturverksamheter, kommuner, civilsamhället och kulturskapare. I den nätverkande rollen ingår även att ha löpande kommunikation med verksamheter inom kultursamverkansmodellen i länet, samt planera för och genomföra konferenser och seminarier. Vidare ska du som kultursamordnare omvärldsbevaka, följa och rapportera angelägna frågor och processer för verksamheten.

Kultursamordnartjänsten omfattar i huvudsak ovanstående, och en stor del av arbetet sker i samarbete med dina kollegor vid kulturverksamheten och förvaltningen. Prioriterade områden som tillgänglighet, hållbarhet, mångfald och inkludering är allas vårt ansvar.

Tjänsten är ett vikariat fram till 2019-12-31 till att börja med. Om behovet kvarstår därefter, kommer möjlighet till förlängning finnas.

Kvalifikationer

Du bör ha en relevant högskoleutbildning som kulturvetare, kulturgeograf, samhällsvetare eller motsvarande. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter på regional nivå är ett plus, liksom erfarenhet av att arbeta i en offentligt styrd verksamhet. Vi ser gärna erfarenhet av att skriva projektansökningar och av att leda projekt.

Du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska. Körkort är ett krav. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker en person som är självständig, strukturerad, engagerad och kommunikativ. Uppdraget är en del av det samlade regionala utvecklingsarbetet i länet och förutsätter god samarbetsförmåga - då du kommer att ingå i en personalgrupp, ett arbetslag och i rad olika nätverk.

Välkommen med din ansökan!

Upplysning

  • Regional utv direktör - Molin Märta , Telenr: 0703888659
  • SACO - Lundin Sofia , Telenr: +4661184031

Ansökan

Din ansökan ska ha kommit in till Region Västernorrland senast den: 2019-08-09


Visa annons som pdf