Landstingets logo

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik. Infektionskliniken i Sundsvall ingår i Länsverksamhet Lung/Hud/Infektion och ansvarar för hela Västernorrlands län. Vi arbetar för att uppnå god vård i den dagliga verksamheten och medverkar till att patientsäkerhet, tillgänglighet och vårdkvalitet ständigt upprätthålls, utvecklas och förbättras i enlighet med våra mål.

Vi på infektionskliniken är ett sammansvetsat personalteam. På vår mottagning är vi en liten men väl sammanhållen verksamhet med egen dagjoursverksamhet, tidsbeställd mottagning och vaccinationer. Vi månar om varandra och tycker att det ska vara roligt att vara på jobbet! I direkt anslutning till mottagningen ligger vår moderna vårdavdelning med 19 isoleringsrum, alla med egen ingång och sluss. På avdelningen behandlas patienter med infektioner i alla delar av kroppen till exempel TBC, protesinfektioner, tropiska sjukdomar och svårt sjuka sepsispatienter. Vi har även dagliga ronder på mikrobiologen och IVA. På sjukhuset utför vi antibiotikaronder och har stående konsultuppdrag till länsdelssjukhusen.

Region Västernorrland söker

ST-läkare till Infektionskliniken i Sundsvall

Anställning Tillsvidareanställn från och med 2019-11-01 .

Arbetsuppgifter

Vi söker en ST-läkare i infektionssjukdomar. Tjänsteupplägget följer målbeskrivningen för ST. Vi erbjuder ett mycket varierat arbete med hög andel patienter med profildiagnoser på vårdavdelningen och tidigt eget ansvar för bla patienter med blodsmitta. Under ST arbetar du även ett visst antal jourpass på medicinakuten. Delar av sidoutbildningen i mikrobiologi och vid intresse även kortare infektionstjänstgöring kan erbjudas vid universitetsklinik. Regionen har forskningsmöjligheter och vi undervisar i regionaliserad läkarutbildning drygt tre månader per år.

Kvalifikationer

Vi söker dig med svensk läkarlegitimation och intresse för infektionssjukdomar. Du är lugn och stabil med förmåga att göra korrekta avvägningar och prioriteringar även i pressande situationer. Vidare har du förmåga att planera och strukturera ditt arbete samtidigt som du tar hänsyn till verksamhetens bästa. Teamarbete är viktigt så du bör ha god samarbetsförmåga samt att du gärna utbyter kunskap och erfarenheter med andra inom arbetsgruppen, oavsett profession. Du har ett genuint intresse inom området infektionssjukdomar.

Tillsammans arbetar vi för att skapa det största värdet för våra patienter.

Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta ST-studierektor Peter Wieslander, överläkare, peter.wieslander@rvn.se i första hand, då övriga kontaktpersoner har semester delar av annonseringstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysning

  • Studierektor - Wieslander Peter , Telenr:
  • Enhetschef - Ekvall Håkan , Telenr: +4660181710
  • SACO - Repo Johanna , Telenr: 0722-01 14 12

Ansökan

Din ansökan ska ha kommit in till Region Västernorrland senast den: 2019-09-30


Visa annons som pdf