Landstingets logo

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Medicinkliniken har en bred verksamhet för det invärtes medicinska området både inom sluten- och öppenvård. Till Medicinklinikens verksamhet hör planerad mottagning inom AK verksamhet, internmedicin, endokrinologi, gastroenterologi, hematologi, kardiologi, reumatologi, neurologi samt nefrologi.

Region Västernorrland söker

Specialistläkare inom Reumatologi till Läkarenheten Medicin, Sollefteå

Anställning Tillsvidareanställn från och med 2019-12-02 .

Arbetsuppgifter

Länsverksamhet Medicin Västernorrland är en akademisk sjukvårdsenhet där både utbildning och forskning bedrivs. Här utbildas bl.a AT- och ST-läkare samt läkarstudenter vid Umeå universitet. Hela länsverksamheten är SPUR-inspekterad 2017 med godkänt betyg.

Läkarenheten i Sollefteå är en mindre enhet med närhet och korta beslutsvägar. Här kommer du till ett trevligt arbetsklimat där du har goda utvecklingsmöjligheter.

Som specialistläkare hos oss har du stora möjligheter att planera din arbetsdag. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är patientansvar vilket innebär att svara för medicinsk utredning, bedömning och behandling av patienter. I rollen ingår också administrativt arbete. Du deltar i jourlinjen och du arbetar i ett team med läkarkollegor samt andra professioner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare och har specialistkompetens utfärdat av socialstyrelsen inom Reumatologi. Meriterande för tjänsten är erfarenhet av forskning och undervisning. Är du dubbelspecialist inom internmedicin eller allmänmedicin och/eller har erfarenhet att arbeta inom en verksamhet där bred kompetens krävs är detta meriterande för tjänsten.

Du har ett gott bemötande, arbetar flexibelt och har en förmåga att se helheter. Du som söker planerar och strukturerar ditt arbete samt har en god förståelse för hur andra människor tar till sig kunskap. Vidare har du goda kunskaper i det svenska språket och behärskar det i både tal och skrift.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Följande dokumentation skall bifogas din ansökan enligt handläggningsordning för sakkunnigprövning vid anställning av specialistutbildade läkare vid akademiska sjukvårdsenheter och universitetssjukvårdsenheter:

1. Vetenskapliga meriter (om tillämpligt)
- Intyg om akademisk grad, exempelvis medicine doktor eller docent
- Fullständig publikationslista

2. Pedagogiska meriter (om tillämpligt)
- Intyg/dokumentation om undervisningserfarenhet
- Intyg om handledarkurs (grund- eller specialistutbildning)

3. Kliniska och övriga meriter (om tillämpligt)
- Intyg om sub-specialisering
- Intyg/dokumentation om ledningsuppdrag och/eller verksamhetsutveckling

Kontroll av läkarlegitimation och samtliga relevanta specialistbevis via Socialstyrelsen (HOSP) kommer att ske när ansökan inkommit.

Välkommen med din ansökan!

Upplysning

  • Enhetschef - Holgersson Camilla , Telenr: +4662019662
  • Sveriges Läkarförbund - Åström Mats , Telenr: +4662019316

Ansökan

Din ansökan ska ha kommit in till Region Västernorrland senast den: 2019-10-04


Visa annons som pdf