Landstingets logo

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Vid LARO-mottagningen, som är en länsövergripande mottagning inom Psykiatriska länsverksamheten, arbetar man med utredning, bedömning och substitutionsbehandling för personer med diagnosen opioidberoende. Utöver mottagningsverksamhet integreras slutenvårdsplatser för abstinensbehandling och insättning av substitutionsläkemedel vid någon av de befintliga vårdavdelningarna i Sundsvall. Den initiala omfattningen av verksamhetens uppdrag kan över tid komma att vidgas.

Region Västernorrland söker

Behandlingsassistent LARO-mottagningen Sundsvall

Anställning Vikariatsanställning från och med 2019-10-14 till och med 2020-04-19 .

Arbetsuppgifter

Som behandlingsassistent på LARO-mottagningen i Sundsvall kommer du får assistera i det psykosociala behandlingsarbetet.
Mottagningen arbetar utifrån evidensbaserade metoder och gällande föreskrifter för läkemedelsassisterad rehabilitering vid opiatberoende, LARO. Samverkan sker med bland annat socialtjänst samt interna och externa vårdgrannar vilket ställer krav på god samarbetsförmåga.

Arbetsgruppen består av olika yrkesgrupper såsom sjuksköterska, kurator, behandlingsassistent, sekreterare och psykiatriker. Dina kollegor är till viss del lokaliserade på olika orter i länet.

Hos oss får du goda möjligheter att utvecklas i att arbeta i behandling med personer som har beroendeproblematik.
I rollen som behandlingsassistent på LARO-mottagningen i Sundsvall kan arbete på helger förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker nu behandlingsassistent som är särskilt intresserad och har erfarenhet av beroendevård. Du som söker har mycket goda IT-kunskaper då verksamheten är datoriserad avseende kommunikation, journal- och läkemedelshantering. Ett krav för denna tjänst är goda kunskaper i det svenska språket i så väl tal som skrift. Har du även goda kunskaper i engelska är detta meriterande. Grundläggande psykoterapiutbildning (Steg 1) samt utbildning i beroendelära, MI och återfallsprevention är meriterande för tjänsten.

Vi söker dig som är en trygg person med god självinsikt och samarbetsförmåga. Du är strukturerad då du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Vi hoppas att du är en kreativ person som ofta kommer med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Detta är en vikariatsanställning perioden 2019-10-14 - 2020-04-19 med eventuell möjlighet till förlängning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysning

  • Enhetschef - Almroth Tomas , Telenr: +4660182206
  • Kommunal Västernorrland - Söderberg Annika , Telenr:

Ansökan

Din ansökan ska ha kommit in till Region Västernorrland senast den: 2019-10-06


Visa annons som pdf