Landstingets logo

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Regionledningsförvaltningen består av sex områden, varav Område ekonomi och planering består av 180 medarbetare inom tre verksamheter; Ekonomi och samordning, Inköp och upphandling samt Regionfastigheter.

Verksamhetsområdet Inköp och Upphandling genomför inköp och upphandlingar med tillämpning av LOU, avtalsuppföljning, driver miljö- och hållbarhetsfrågor samt ansvarar för e-handel. Med upphandling i fokus jobbar vi med spännande och omväxlande arbetsuppgifter. Genom att ställa relevanta krav i upphandlingsprocessen kan vi bidra till en hållbar konsumtion, driva på utvecklingen och öka marknadens utbud av hållbara produkter och tjänster. Vi erbjuder ett utvecklande uppdrag i en positiv och engagerande arbetsmiljö med 29 medarbetare.

Region Västernorrland söker nu en miljöcontroller inom området hållbarhet med fokus på miljö, socialt ansvarstagande och kvalitet.

Placeringsort för tjänsten är Härnösand.

Region Västernorrland söker

Miljöcontroller, Härnösand

Anställning Tillsvidareanställn från och med 2019-11-01 .

Arbetsuppgifter

Som miljöcontroller säkerställer du att Regionens inköp bland annat bidrar till en hållbar konsumtion, minskning av negativ miljöpåverkan, utfasning av farliga ämnen. Du arbetar även för att öka Regionens leverantörers sociala och etiska ansvarstagande genom hela leveranskedjan.

Arbetsuppgifterna omfattar bland annat att:

- stödja och utveckla Regionens upphandlingsenhet rörande miljö- och sociala frågor.
- omvärldsbevaka nyheter och lagstiftning inom hållbarhetsområdet med fokus på upphandling.
- ta fram relevanta krav i upphandlingar, genomföra uppföljning av krav i befintliga avtal samt föra dialog med Regionens beställare och leverantörer för att effektivt säkerställa ständig hållbar utveckling.
- arbeta strategiskt med hållbarhetsfrågor i befintliga avtal.
- samarbeta med Regionens centrala Miljö- och hållbarhetsenhet om strategiskt viktiga frågor.
- samverka med andra regioner och kommuner inom hållbarhetsområdet.

Du förväntas delta aktivt i verksamhetens utvecklingsarbete avseende gemensamma processer och arbetsmetoder. Vi ska tillsammans verka för att vår upphandlingsorganisation ska upplevas som en attraktiv och affärsmässig samarbetspartner för så väl uppdragsgivare som leverantörer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har för arbetsuppgifterna relevant miljö- och/eller hållbarhetskompetens på högskolenivå eller motsvarande utbildning och/eller annan erfarenhet som kan bedömas likvärdig.

Meriterande om du har:
- kunskap om miljölagstiftningen
- erfarenhet från arbete med offentlig miljöhandläggning
- erfarenhet från arbete med social hållbarhet
- erfarenhet från systematisk uppföljning
- erfarenhet från arbete med kemikalier
- erfarenhet av livscykelanalyser
- kunskap om Lagen om Offentlig Upphandling

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du strukturerad och analytisk i ditt arbetssätt. Du är kommunikativ, pedagogisk och nyfiken. Vidare gillar du både samarbete och självständigt arbete, samt är bra på att ha flera bollar i luften.


ÖVRIGT
Som medarbetare får du tillgång till gym i anslutning till arbetsplatsen och när verksamheten tillåter en friskvårdstimma i veckan under arbetstid. Vi tillämpar flexibel arbetstid utifrån givna ramar och möjlighet att växla semesterdagstillägg mot ledig tid.

Heltid.
Tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas.
Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Månadslön.

Upplysning

  • Verksamhetschef - Wiklund Sofia , Telenr: +4661180423
  • Vision - Westman Malin , Telenr: +4661180430

Ansökan

Din ansökan ska ha kommit in till Region Västernorrland senast den: 2019-10-14


Visa annons som pdf