Landstingets logo

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.
Läkemedelsenheten är en del av Kvalitet och Patientsäkerhet inom Regionledningsförvaltningen och har i uppdrag att verka aktivt i kvalitets- och patientsäkerhetsfrågor.

Vill du ha ett roligt, utvecklande och spännande arbete med många kompetenta och aktiva medarbetare? Vill du vara med och vidareutveckla läkemedelsarbetet inom Region Västernorrland? Då är detta en möjlighet för dig som har intresse inom detta område.

Vi söker nu en leg. sjuksköterska till Läkemedelsenheten för tillsvidareanställning. Som anställd sjuksköterska kommer du att vidareutveckla en patientsäker och kostnadseffektiv läkemedelshantering och läkemedelsförsörjning. Arbetet som sjuksköterska i läkemedelsenheten är omväxlande, det omfattar många områden och frågeställningar. Den gemensamma nämnaren i dina arbetsuppgifter är läkemedel utifrån ett sjuksköterskeperspektiv. Arbetet utförs i nära samarbete med regionens läkemedelskommitté.

Placeringsort är Sundsvall. Vårt uppdrag omfattar hela länet och du arbetar med ett länsperspektiv.

Region Västernorrland söker

Sjuksköterska till Läkemedelsenheten, RLF

Anställning Tillsvidareanställn från och med 2019-10-28 .

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska är du drivande i kunskaps- och säkerhetsfrågor inom läkemedelsområdet. Tjänsten innebär arbete med frågor rörande läkemedelsförsörjning, läkemedelshantering och läkemedelsanvändning för ökad patientsäkerhet och kostnadseffektivitet, t.ex. utarbeta rationella rutiner och handlägga ärenden inom området. Allt ifrån stöd vid lokala frågor till övergripande rutiner, framförallt inom sjukhusvården inom regionen.

Du kommer att ansvara för att planera och genomföra fortbildningar och informationsmöten. I det ingår att samarbeta med, informera och utbilda främst läkemedelsansvariga sjuksköterskor, men även övriga sjuksköterskor i hela länet.

I tjänsten ingår att du kommer att vara primär backup till det team som sköter tjänsten skötsel av läkemedelsförråd och där ingår att du arbetar med ett strukturerat förråds- och sortimentsarbete. Du gör beställningar och sköter uppackning av läkemedel till vårdenheternas läkemedelsförråd samt utför löpande hållbarhetskontroller av läkemedel. Du kommer också att delta i arbetet med att kvalitetsgranska läkemedelshanteringen.

Arbetet utförs i nära samarbete med regionens läkemedelskommitté och du kommer att vara sammankallande och ingå i några av läkemedelskommitténs terapigrupper och delta i arbetet med terapi- och läkemedelsrekommendationer.

Andra arbetsuppgifter kan komma att ingå utifrån enhetens behov och den sökandens intresse och erfarenheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har flera års erfarenhet från vårdarbete. Erfarenhet av fördjupat läkemedelsarbete som t ex läkemedelsansvarig sjuksköterska är en merit.

Som person är du ansvarstagande, utåtriktad och drivande. Du har god förmåga till självständigt arbete och av att samarbeta i team med flera olika yrkesgrupper. Du kan leda och planera arbetet självständigt samt har förmåga att se vad som behöver förbättras. Du kan på ett pedagogiskt och strukturerat sätt förmedla kunskap och information i både tal och skrift till olika målgrupper. Du bör ha körkort för personbil då arbetet innebär resor i länet.

Intervjuer kan ske innan ansökningstidens utgång.

Välkommen med din ansökan!

ANSTÄLLNING
Tillsvidareanställning, tillträde enligt överenskommelse.
Heltid.
Placeringsort är Sundsvall.

Upplysning

  • Enhetschef - Wiberg Lena , Telenr: +4661180176
  • Vårdförbundet - Pulsford Victoria , Telenr: +4666089505

Ansökan

Din ansökan ska ha kommit in till Region Västernorrland senast den: 2019-10-13


Visa annons som pdf