Landstingets logo

Söker du en intressant arbetsplats där du kan göra skillnad för våra barn och unga? Vill du vara med och utveckla våra möjligheter att möta barn med psykiatrisk problematik? Då är det här ett perfekt uppdrag för dig! Vi erbjuder goda möjligheter att utvecklas som kurator tillsammans med kompetenta kollegor hos oss på BUP-mottagningen i Sollefteå.

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Länsverksamhet Barn och ungdomspsykiatri (BUP) har cirka 120 medarbetare, och mottagningar i Härnösand, Sollefteå, Sundsvall/Ånge och Örnsköldsvik. I Sundsvall bedrivs länets dagverksamhet i egen regi och slutenvård i samverkan med vuxenpsykiatri och barn- och ungdomsmedicin.

Region Västernorrland söker

Kurator till BUP-mottagning i Sollefteå

Anställning Tillsvidareanställn från och med 2019-11-04 .

Arbetsuppgifter

BUP tar emot barn och ungdomar med allvarlig barnpsykiatrisk problematik i behov av specialiserade insatser. Vi använder evidensbaserade behandlingsmetoder som bygger på bl.a. systemiskt, psykodynamiskt och kognitivt synsätt. All behandling sker i nära samverkan med familj, övrigt nätverk och andra vårdgivare såsom skola och socialtjänst.

Du arbetar i ett behandlingsteam som består av kuratorer, psykologer, sjuksköterskor och läkare. Vid mottagningen finns också medicinska sekreterare. BUP bedömer, behandlar och utreder patienter i sammanhang med familjen och arbetar oftast två behandlare tillsammans med familjen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Fortbildning i psykosocialt behandlingsarbete eller motsvarande är meriterande. Du har ett gott bemötande, arbetar flexibelt och självständigt samt främjar god teamsamverkan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vid eventuell intervju ska du ha med dig ett oöppnat kuvert med utdrag från polisens belastningsregister. Du beställer själv ett utdrag via polisens hemsida.

Önskvärt om kommunikation med facklig kontaktperson sker via mail.

Välkommen med din ansökan!

Upplysning

  • Enhetschef - Östman Anette , Telenr: 073-8011645
  • SSR Akademikerförbundet - Jonsson Lena , Telenr: +4666089436

Ansökan

Din ansökan ska ha kommit in till Region Västernorrland senast den: 2019-10-27


Visa annons som pdf