Landstingets logo

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Vid LARO-mottagningen, som är en länsövergripande mottagning inom Psykiatriska länsverksamheten, arbetar man med utredning, bedömning och substitutionsbehandling för personer med diagnosen opioidberoende. Utöver mottagningsverksamhet integreras slutenvårdsplatser för abstinensbehandling och insättning av substitutionsläkemedel vid någon av de befintliga vårdavdelningarna i Sundsvall. Den initiala omfattningen av verksamhetens uppdrag kan över tid komma att vidgas.
Arbetsgruppen består av olika yrkesgrupper såsom sjuksköterska, kurator, behandlingsassistent, sekreterare och psykiatriker. Dina kollegor är till viss del lokaliserade på olika orter i länet.

Region Västernorrland söker

Kurator till LARO-mottagning, Sundsvall

Anställning Tillsvidareanställn från och med 2019-12-02 .

Arbetsuppgifter

Att arbeta som kurator på LARO-mottagningen innebär sedvanligt socionomarbete men också psykosocialt behandlingsarbete. Det innebär utredning av nya patienter, stödjande samtal, KBT-behandling samt telefonrådgivning. Samverkan sker med socialtjänst samt interna- och externa vårdgrannar. Vid mottagningen arbetar vi utifrån kontaktmannaskap och du som kurator kommer att ingå i det.

Kvalifikationer

Vi söker nu en kurator som har socionomexamen eller likvärdig utbildning och är särskilt intresserad av psykiatri samt missbruks- och beroendevård. Du ska ha erfarenhet av utredning av personer med beroendeproblematik, meriterande är om du har erfarenhet av personer med LARO-behandling.

Vi ser gärna att du har grundläggande psykoterapiutbildning (Steg 1) samt utbildning i beroendelära, MI och återfallsprevention. Som person är du öppen och social med förmåga att hantera människor i svåra situationer. IT-kunskap är viktigt då verksamheten är datoriserad avseende kommunikation och journalhantering. Ytterligare egenskaper som vi värdesätter hos dig är att du är trygg och stabil, kan samarbeta bra med andra kollegor och lyssnar, kommunicerar och relaterar till dem på ett lyhört sätt. Vidare är du positiv och följer verksamhetens fattade beslut och riktlinjer, du har lätt för att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt och håller dig inom givna tidsramar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysning

  • Enhetschef - Almroth Tomas , Telenr: +4660182206
  • SSR Akademikerförbundet - Jonsson Helén , Telenr: +4662019258

Ansökan

Din ansökan ska ha kommit in till Region Västernorrland senast den: 2019-11-03


Visa annons som pdf