Landstingets logo

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Regional utveckling utgör tillsammans med hälso- och sjukvård och tandvård regionens tre kärnverksamheter. Förvaltningen har en bred verksamhet som omfattar tillväxt, kollektivtrafik och infrastruktur, miljö och hållbarhet, kultur, folkbildning samt internationellt samarbete.

Region Västernorrland söker

Folkhögskollärare i hälsopedagogik, Örnsköldsvik

Anställning Tillsvidareanställn från och med 2020-01-07 .

Arbetsuppgifter

Örnsköldsviks folkhögskola
Till hälsocoachkursen söker vi en lärare i hälsopedagogik. Huvudsaklig arbetsuppgift är undervisning i ämnen som hälsopedagogik, ledarskap och coaching. Tjänsten innebär också att du har kursansvar för Hälsocoach-kursen. Inom ramen för undervisningen ingår också ämnen som samtalsmetodik (MI), beteendevetenskap och folkhälsa. Undervisning på skolans andra kurser kan också ingå i arbetet.

Kvalifikationer

Du är utbildad lärare med stor förståelse för människor och är van att jobba med ungdomar. Du har folkhögskolelärarexamen eller gymnasielärarexamen eller lärarexamen för grundskolans senare år. Vi förutsätter att du har ett stort intresse för hälsa och träning och vi ser gärna att du även har arbetslivserfarenhet inom området hälsa. Du har hög social kompetens och lätt för att samarbeta då arbetslaget arbetar med flera processer samtidigt i klassrummet och alltid med individen i fokus. Vi vill gärna att du har kunskaper om folkbildningens särart samt erfarenheter av folkbildande arbete.

Vi söker dig som tycker om att utmana den traditionella synen på lärande och har en kreativ och lösningsfokuserad syn på ditt arbete.
Du har bred kompetens och god social förmåga som sätter individens trygghet och respekt i centrum för lärandet. Du har förmåga att förmedla kunskap på ett tydligt och lättförståeligt sätt.

Du kommer att ingå i ett aktivt och positivt arbetslag och du behöver trivas med att arbeta tillsammans med andra såväl som individuellt och ha ett stort hjärta för folkbildning, kultur, mångfald. Du bör också vara flexibel och uppskatta att jobba i en personalgrupp som utan prestige jobbar över gränserna och ser lösningar snarare än hinder.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, tillsättning 7 januari 2020 eller enligt enligt överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Upplysning

  • Tf enhetschef - Vennerbring Mikaela , Telenr: 072-5188069
  • Förbundet Folkhögskolelärarna - Larsson Thomas , Telenr: 0722-18 31 08

Ansökan

Din ansökan ska ha kommit in till Region Västernorrland senast den: 2019-12-11


Visa annons som pdf