Nykvarns kommun är en liten och dynamisk kommun med goda kommunikationer både mot Eskilstuna/Strängnäs och Stockholm samt närhet till naturen. Antalet invånare ökar och därmed också kravet på kommunal service. All kommunal verksamhet är samlad i en enda förvaltning med kommunstyrelsen som anställningsmyndighet. Totalt antal anställda uppgår till ca 700 personer.

Verksamheten för arbetsmarknad och försörjning har som uppdrag att stödja individer som av olika anledningar står utanför den ordinarie arbetsmarknaden. Detta genom att verka för individens väg mot egen försörjning genom arbete, arbetsmarknadsåtgärder eller via studier. Verksamheten har även ansvaret för att utreda och bedöma rätten till försörjningsstöd.

Nykvarns kommun söker

Socialsekreterare med samordningsansvar till Arbetsmarknad och försörjning

(ref.nr 14:2019:20)

Arbetsuppgifter

På enheten Arbetsmarknad och försörjning arbetar en enhetschef, fyra socialsekreterare, två arbetsmarknadskonsulenter samt fyra arbetshandledare. Vi sitter i moderna lokaler nära tågstationen i Nykvarns centrum. Nykvarn växer men har fortfarande fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär bl. a. att det är nära till beslut, och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten.

Vill du vara med och påverka, förändra och driva utvecklingsprocesser i vårt arbete inom Arbetsmarknad och försörjning?

Nu söker vi en socialsekreterare med samordningsansvar till vår arbetsgrupp i vilken tre socialsekreterare arbetar med försörjningsstöd, egna medel, dödsbo, budget- och skuldrådgivning. Du kommer att jobba med att utreda och bedöma nysökande och efter utredning fördela ärenden inom gruppen. Som samordnare kommer du även stödja och vägleda socialsekreterarna i deras arbete och bedömningar samt tillsammans med enhetschefen jobba med kvalitetsutveckling. Vår målsättning är ett kvalificerat utredningsarbete som präglas av bra bemötande, välgrundade beslut och hög rättssäkerhet. Arbetet kräver hög grad av självständighet inom lagstiftning, anvisningar och praxis samt förmåga att hantera även akut uppstådda situationer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig och har god erfarenhet av att arbeta med försörjningsstöd. Vi ser även gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete med försörjningsstöd i Mottagning. Du är väl förtrogen med socialtjänstlagen och gällande riktlinjer för ekonomiskt bistånd. I arbetet ingår mycket skriftlig presentation samt skriftlig och muntlig kontakt med andra människor. Vi vill därför att du är välformulerad i både tal och skrift i det svenska språket.

Du ska vara strukturerad och tydlig i ditt arbetssätt samtidigt som du är självständig, kreativ, lyhörd och medverkar till ett gott arbetsklimat på arbetsplatsen. Du ska även ha stor initiativförmåga. Erfarenhet från arbetsledande funktion är meriterande. I ditt uppdrag ingår att samverka med andra enheter men även med andra aktörer där du är företrädare för verksamheten varför det ställs krav på god samarbetsförmåga och innovation. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort är önskvärt då resor med bil i tjänsten kan förekomma.

Välkommen in med din ansökan!

För mer information, ring:

  • Zetterberg, Jim, Enhetschef. Telenr: 08-55501214

Anställningen

Anställning Tillsvidare från och med enligt överenskommelse .

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansökan

Din ansökan ska ha kommit in till Nykvarns kommun senast den: 2019-07-14


Visa annons som pdf