PVGS08:2018:5

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Till Hemmestaskolan söker vi en

Lärare i Slöjd (TM) åk 3-6

mentorskap ingår ej

Vår skola är belägen i en närmast unik skärgårdsmiljö, alldeles intill skolan finns en fantastisk skogsmiljö men också en mycket fin idrottsanläggning. Hemmestaskolan ligger på Värmdölandet och har mycket goda och täta kollektiva förbindelser, ca 30 min med buss från Slussen. Värmdö kommun är en kommun i stark utveckling.

Hemmestaskolan växer och vi behöver därför fler duktiga pedagoger till vår trevliga skola! Vi ger dig möjligheten att vara med och utveckla Värmdös yngre medborgare.

I rollen som lärare i trä- och metallslöjd samarbetar du med de andra slöjdlärarna på skolan samt ingår i ett arbetslag med de övriga PREST-lärarna. Du har också ett nära samarbete med de årskursvisa arbetslagen. Som lärare ansvarar du för planering, genomförande, dokumentation och utvärdering av undervisningen i de klasser du undervisar. Hemmestaskolan har fullt utrustade slöjdsalar med naturen precis utanför dörren och små undervisningsgrupper. I tjänsten ingår inte mentorskap.

Nu söker vi dig som vill arbeta som slöjdlärare hos oss i åk 3-6, vi ser gärna att du har kompetens i trä- och metallslöjd och erfarenhet från åk 3-6. Du är legitimerad lärare för grundskolan eller har kommit en bit i dina studier och har erfarenhet av pedagogiskt arbete med elever. Du har ett medvetet pedagogiskt arbetssätt där elevens delaktighet och ansvar är en självklarhet. Det är viktigt att du är tydlig mot barn, föräldrar och kollegor. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Hemmestaskolan är en grundskola F-9 skola med drygt 920 elever i årskursvisa arbetslag. Vi har valt att satsa på små klasser och hög personaltäthet. Dessutom har alla våra elever tillgång till digitala verktyg och fr.o.m. åk 4 har vi gjort en en-till-en-satsning. Vi har ett aktivt och väl fungerande elevhälsoteam med bred kompetens som har ett nära samarbete med arbetslagen. I anslutning till skolan ligger ett av kommunens folkbibliotek och Språkotek.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde den 15 augusti 2018. Provanställning sex månader kan bli aktuellt.

Ansökan
Du söker tjänsten via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka på ”sök tjänst” nedan och följ sedan instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast den 29 april. Urval och intervjuer sker löpande.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Cecilia Abrahamsson, biträdande rektor, 08- 570 487 40. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

________________________________________________________________________

Behöver du hjälp när du ska registrera din ansökan? Kontakta vår support på telefon 08–570 482 37. Du når oss också via e-post support.rekrytering@varmdo.se.