IFO:2018:11

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Till Mottagningsenheten söker vi en

Socialsekreterare

Att jobba i Värmdö kommun innebär det bästa av två världar – den naturnära småstadskänslan, bara ett stenkast från storstadspulsen. Kollektivt i rusningstrafik tar det ca 30 minuter med direktbuss från Slussen. Du börjar dagen med en kort resa över broar och hav till vår fina skärgårdskommun. Bussarna går var 10:e minut. I vår centralort, Gustavsberg hittar du vårt ljusa och moderna kommunhus. Väljer du istället bilen tar samma sträcka 20 min. Till oss pendlar du rätt!

Mottagningsenheten inom individ och familjeomsorgen omfattar idag en mottagningsgrupp som tar emot alla nya ärenden som söker kontakt med myndigheten, likväl som kommunens familjerätt, bostadssociala gruppen samt arbete och försörjningsstödsgruppen. Vi är en förhållandevis ny enhet med uppdraget att fortsätta utveckla verksamheten med fokus på individens förmåga att bli självständig och att förbättra socialsekreterarnas förutsättningar för att uppnå detta. Vi har en stark inriktning på teamarbete kopplat till våra medborgares behov av stöd.

Som socialsekreterare i vår gemensamma mottagning kommer du främst möta familjer, barn och ungdomar. Du kommer tillsammans med fyra kollegor ta emot orosanmälningar och ansökningar och göra förhandsbedömningar. Du kommer ha stor möjlighet till teamarbete och att se till helheten tillsammans med övriga kollegor i mottagningsgruppen som tar hand om såväl försörjningsstöd, våld i nära relation, beroende och socialpsykiatrifrågor. Du kommer även ha ett administrativt stöd och ett nära ledarskap för att få bäst möjliga förutsättningar.

Vi söker dig som har en socionomexamen med erfarenhet av arbete inom socialtjänsten, gärna inom Barn och ungdom. Meriterande om du har erfarenhet av arbete inom en mottagningsfunktion. De är viktigt att du tror på medborgarens egna förmågor och ser service och rådgivning som något självklart. En förutsättning är också att du trivs att arbeta i team samt kan arbeta ensam, och uppskattar det varierande tempo arbetet i mottagningen innebär.

Som person ser vi att du är positiv och lyhörd. Du har en stark drivkraft och är lösningsfokuserad samt har lätt för att lära nytt och ta egna initiativ. Du är noggrann, strukturerad och självständig, samt har god förmåga att samarbeta. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och din möjlighet att bidra till verksamhetens utveckling.

Som medarbetare hos oss erbjuds du bland annat tillgång till ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, semesterväxling, ljusa lokaler och modern teknologi. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Har detta gjort dig nyfiken på oss? Då ska du ta chansen att söka tjänsten som socialsekreterare på Socialtjänsten i Värmdö kommun.

Välkommen med din ansökan via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka på ”sök tjänst” nedan och följ sedan instruktionerna. Urval och intervjuer sker löpande så registrera gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 7 juni 2018.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta enhetschef Andreas Johansson, tel. 08-570 471 32. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons

________________________________________________________________________

Behöver du hjälp när du ska registrera din ansökan? Kontakta vår support på telefon 08–570 482 37. Du når oss också via e-post support.rekrytering@varmdo.se.