PVGS13:2018:9

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Till Farstavikens skola söker vi en skicklig

Lärare i Engelska och annat ämne

Kvarnbergsgruppen är en särskild undervisningsgrupp i Värmdö kommun, lokalintegrerad i Farstavikens skola/Kvarnberget för elever i årskurserna 6-9. Eleverna i gruppen har möjlighet att läsa grundskolans samtliga ämnen.

Gruppen tar emot elever som behöver arbeta i ett mindre sammanhang med mycket stöd och handledning under skoldagen, i en mycket tydligt strukturerad miljö.

Rollen som lärare i denna särskilda undervisningsgrupp innebär att du i nära samarbete med övriga lärare i gruppen planerar och genomför undervisning med elever i mindre grupp. I rollen som mentor kommer du, tillsammans med kurator, stödja elever i social färdighetsträning under skoldagens alla timmar. Du kommer också i viss utsträckning fungera som ett stöd på lektioner i praktiska/estetiska ämnen, bredvid undervisande lärare.

Vi söker en lärare som är legitimerad i Engelska och något/några andra ämnen åk 4-9. Meriterande är erfarenhet av arbete som lärare med elever med omfattande behov av särskilt stöd och erfarenhet av elever med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Vi förväntar oss att du är trygg i din ledarroll, att du arbetar med lågaffektiva metoder och skapar en undervisningssituation där eleverna görs delaktiga. Att du har en positiv elevsyn som utgår från att elever kan och vill och att du värdesätter olikheter. Vi förutsätter att du kan och vill samarbeta med både elever, kollegor och vårdnadshavare. Det är också viktigt att du deltar aktivt i arbetslagets arbete kring eleverna och med andra gemensamma uppgifter, samt att du är villig att tillföra arbetslaget dina erfarenheter och din kompetens.

Med tanke på elevernas stora behov av trygga och förtroendeingivande vuxna kommer personliga egenskaper att särskilt beaktas vid tillsättningen av denna tjänst.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Farstavikens skola är en F-9 skola som ligger i centrala Gustavsberg, ca 30 minuter med buss från Slussen. Till höstterminen kommer skolan att ha ca 800 elever i årskurserna F-9. Skolan är då uppdelad i två enheter, åk F-3 i en paviljongsskola och åk 4-9 på skoldelen Kvarnberget.

På vår skola arbetar en varm och engagerad personalgrupp med elevernas bästa för ögonen. Arbetet präglas av den goda stämning och respekt som råder mellan alla, såväl elever som lärare och övriga medarbetare.

Vi erbjuder en möjlighet för dig att bli en del av en grupp hängivna och kompetenta medarbetare. Du kommer kunna samverka med bred kompetens i elevhälsoarbetet, delta i utvecklingsarbete gällande inkluderande lärmiljöer (ifous-projekt) och differentierad undervisning, skolans digitalisering och språkutvecklande arbetssätt. En omfattande om- och tillbyggnad av skolan liksom total upprustning av alla skolans lokaler avslutas till sommaren 2018 och i höst kliver vi in i vår nya fantastiska skola.

Lärarna har varit med i planeringen och utformningen av sin framtida arbetsmiljö och har haft möjligheten att vara med och utforma salar till toppmoderna lärmiljöer.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten. Vi kommer att sätta

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidaretjänst. I grunden ligger även erbjudandet om ferietjänst och marknadsmässig lön. Tillträde augusti 2018.

Ansökan
Du söker tjänsten via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka på ”sök tjänst” nedan och följ sedan instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast den 2 juli 2018. Intervjuer och urval kommer att ske löpande.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Agneta Jonzon, rektor, på telefonnummer 08-570 489 06. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

________________________________________________________________________

Behöver du hjälp när du ska registrera din ansökan? Kontakta vår support på telefon 08–570 482 37. Du når oss också via e-post support.rekrytering@varmdo.se.