PVGS01:2018:9

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Till Brunns skola söker vi en

Kurator

Välkommen till en unik plats nära både havet och staden. rmdö är en ung kommun i utveckling med unga medborgare. Hos oss får du arbeta med något av det mest värdefulla som finns, att bidra till våra barns utveckling. Skolan vill ligga i framkant i utveckling.

Med respekt glädje – delaktighet arbetar vi med våra fokusområden kunskap, ledarskap, trygghet & arbetsro. Du kommer att få ett fantastiskt arbete med frihet under ansvar, möten med elever, föräldrar och professionella kollegor.

Rollen som kurator innebär att Du är med och utvecklar skolans värdegrundsarbete för en god och inkluderande lärandemiljö. Du arbetar nära dina kollegor i elevhälsoteamet (rektor, skolsköterskor och speciallärare och SYV) med fokus på den psykosociala skolmiljön. Tillsammans med skolans ledning och lärare driver du det främjande och förebyggande arbetet framåt, med utgångspunkt i skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. I samarbetet med arbetslag och personal kommer du att handleda lärare och resurspedagoger och stödja deras arbete eleverna för att skapa tillgängliga lärmiljöer r alla elever.

Du håller även stödsamtal med elever och samarbetar med vårdnadshavare samt andra verksamheter och myndigheter utanför skolan.

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Vi ser att du har erfarenhet av arbete i skola och det är en stor fördel om du även har erfarenhet inom annan närliggande barn-/ungdomsverksamhet, organisationer eller socialtjänst.

Du har ett stort intresse och engagemang för skolans roll i ungdomars tillvaro och utveckling. Rollen ställer även krav på självständighet, effektivitet och professionalitet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Som person är du lyhörd för elevernas behov, tydlig, respektfull och med stor förmåga till samverkan med såväl våra elever som skolans vuxna.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Brunns skola är en F-9 skola med ca 680 elever. Skolan ligger på Ingarö, 30 minuters bussresa från Slussen. Skolan arbetar offensivt med IKT, i år F - 3 med iPad och från 4-9 har alla elever en egen dator. Skolan har också en tydlig inriktning mot friluftsliv/hälsa och kreativa uttryckssätt.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde hösttermin 2018.

Ansökan
Du söker tjänsten via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka på ”sök tjänst” nedan och följ sedan instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast den 5 augusti 2018.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Marie Holm, biträdande rektor, marie.holm@varmdo.se. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

________________________________________________________________________

Behöver du hjälp när du ska registrera din ansökan? Kontakta vår support på telefon 08–570 482 37. Du når oss också via e-post support.rekrytering@varmdo.se.