Landstingets logo

Söker du en intressant och utmanande arbetsplats? Vill du vara med och påverka våra framtida satsningar inom IT? Då är Region Västernorrlands IT-avdelning rätt för dig. Med framtida IT stöd avser vi det faktum att områden som AI, Robotics mm. har påbörjat sitt intåg i vården.

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Område forskning, utbildning och innovation har i uppdrag att utveckla och förvalta övergripande och gemensamma processer för forskning, utbildning, utveckling/innovation och folkhälsa. Området ansvarar också för tjänster inom IT, medicinteknik (MT) och telefoni. Området samordnar regionens digitaliseringsarbete samt leder arbetet med upphandling och implementering av framtidens vårdinformationsstöd (FVIS). Nu söker vi en lyhörd och initiativrik förvaltningsledare till vår IT-avdelning.

Region Västernorrland söker

Förvaltningsledare IT till Region Västernorrland

Anställning Tillsvidareanställn från och med 2019-09-11 .

Arbetsuppgifter

Regionens IT-verksamhet finns på regionens samtliga orter vilket innebär att du har möjlighet att själv välja placeringsort. Vi tillämpar förtroendearbetstid och erbjuder ett självständigt och utvecklande arbete. Som medarbetare har du möjlighet att växla semesterdagstillägg mot ledig tid och erbjuds en friskvårdstimme per vecka samt tillgång till träningslokal oavsett placeringsort.

IT-avdelningens uppdrag är att leverera IT-tjänster och telefoni av hög kvalitet och säkerhet. Leveranserna sker genom projekt, förvaltning och support till en komplex och livsgivande verksamhet. IT arbetar i stor utsträckning även som beställarorganisation då Regionens IT-drift sköts av en extern leverantör.

Som förvaltningsledare får du en mycket viktig roll i vårt arbete att utforma och förvalta regionens IT-stöd till en verksamhet med hög digitaliseringstakt. Du kommer att arbetsleda och planera aktiviteter för att uppfylla uppsatta förvaltningsbehov. Uppdraget innebär även att du kommer att följa upp leverantörsavtal och ansvara för omvärldsbevakning inom det aktuella området. I rollen som förvaltningsledare ansvarar du även för att ta fram budget och följa upp utfall på förvaltningens intäkter och kostnader.

Tjänsten är en möjlighet för dig som vill arbeta med intressanta uppdrag inom en verksamhet med komplex IT-miljö som kännetecknas av hög utvecklingstakt samt en IT-miljö där molntjänster samt regional och nationell samverkan ökar. Du kommer att ingå i ett professionellt och engagerat team.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en utbildning inom systemvetenskap/datavetenskap eller liknande på högskolenivå, alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som vi bedömer som likvärdiga. Det är meriterande om du har erfarenhet av förvaltningsledning IT, systemförvaltning eller inom liknande uppgifter. Det är önskvärt att du är certifierad inom ITIL, har utbildning inom test samt kunskap inom förvaltningsmodellen PM3.

Som person är du resultat- och lösningsorienterad samt har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift. Du har en god analytisk förmåga och är strukturerad. För att lyckas i rollen är du öppen, flexibel och har en god samarbetsförmåga.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysning

  • Enhetschef - Bylund Jonas , Telenr: +4661180259
  • SACO - Haraldsson Elisabeth , Telenr: +4660181543
  • Vision - Kornijenko Gudrun , Telenr: +4661184359

Ansökan

Din ansökan ska ha kommit in till Region Västernorrland senast den: 2019-08-04


Visa annons som pdf