Landstingets logo

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Den regionägda primärvården är organiserad inom förvaltningen Hälsocentralerna Västernorrland. Uppdraget är att på lika och jämställda villkor tillhandahålla en nära hälso- och sjukvård till länsinvånarna, utan avgränsning vad gäller sjukdom, ålder eller patientgrupper.

Region Västernorrland söker

Specialistläkare till Ungdomsmottagningarna i Primärvården Västernorrland

Anställning Tillsvidareanställn från och med 2019-09-02 .

Arbetsuppgifter

Primärvården söker läkare till Ungdomsmottagningarna i Västernorrland.

Vi är en länsövergripande verksamhet med en personalgrupp som samarbetar för hela ungdomsmottagningsverksamheten i alla kommuner i Västernorrland. Alla ungdomar skall känna sig välkomna och vi arbetar på ett normkritiskt sätt. Det övergripande målet för Ungdomsmottagningen är att främja fysisk och psykisk hälsa med fokus på sexuell och reproduktiv hälsa, samt rättigheter hos unga 13-22 år.
Vi arbetar efter vård på lika villkor och fördelar våra personalresurser efter hur många ungdomar som finns i kommunerna.

Vi söker nu en 50% läkarresurs för att serva hela länet med läkarmottagning fysiskt och digitalt.
Kunskap om den fysiska och psykologiska utvecklingen under ungdomsåren, samt om psykosomatiska problem är väsentligt för läkararbetet på ungdomsmottagningen.
Läkaren skall vara väl förtrogen med övriga personalkategoriers arbetssätt och yrkeskunskaper och ingå som en fungerande och integrerad länk i ungdomsmottagningens bemötande av ungdomar.
Läkaren kan ansvara för viss medicinsk fortbildning inom arbetsgruppen.
På ungdomsmottagningen kan flera olika läkarspecialiteter arbeta. Vanligast är gynekolog, allmänläkare och venerolog. Men oftast finns bara en specialitet. Det viktigaste för oss är att du har en helhetssyn och är intresserad av ungdomar. Men som läkare behöver du då vara beredd på att även möta och diskutera frågeställningar utanför din egen specialitet.

Vill du veta mer om vad arbetet innebär så titta mer i "Handboken för Ungdomsmottagningar", på FSUM´s hemsida. Det är föreningen för Sveriges ungdomsmottagningar. www.fsum.nu

Kvalifikationer

Legitimerad läkare med specialistutbildning i allmänmedicin, gynekologi eller venerologi. Erfarenhet från ungdomsmottagningsarbete eller annat arbete med ungdomar är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga och flexibilitet. Vi välkomnar både hon, han och hen som sökanden.

Upplysning

  • Enhetschef - Eriksson Carolin , Telenr: 070-1916950
  • Verksamhetschef - Samuelsson-Nyberg Berit , Telenr: 073-2742325
  • SACO - Bergkvist Jessica , Telenr: +4661286192

Ansökan

Din ansökan ska ha kommit in till Region Västernorrland senast den: 2019-07-21


Visa annons som pdf