Landstingets logo

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Barn och ungdomspsykiatri har cirka 120 medarbetare, och mottagningar i Härnösand, Sollefteå, Sundsvall/Ånge och Örnsköldsvik. I Sundsvall bedrivs också dagverksamhet i egen regi och slutenvård i samverkan med vuxenpsykiatrin och barn- och ungdomsmedicin.

BUP tar emot barn och ungdomar med allvarlig barnpsykiatrisk problematik i behov av specialiserade insatser. Vi använder evidensbaserade behandlingsmetoder som bygger på bl.a. systemiskt, psykodynamiskt och kognitivt synsätt. All behandling sker i nära samverkan med familj, övrigt nätverk och andra vårdgivare såsom skola och socialtjänst.

Vi söker nu en kurator till BUP utredningsmottagningen i Sundsvall.

Region Västernorrland söker

Kurator BUP Utredningsmottagning, Sundsvall

Anställning Tillsvidareanställn från och med 2019-12-09 .

Arbetsuppgifter

Som kurator på Utredningsmottagningen arbetar du i första hand med fördjupade barnpsykiatriska utredningar och därtill även med bedömning och behandling av barn, ungdomar och deras familjer.

Arbetet är varierande både utifrån de svårigheter som barn och familjer söker hjälp för och intensiteten i arbetet. Patientbesöken utgör kärnan i arbetet men även samverkan med samarbetspartners är viktigt.

Att arbeta inom BUP ger dig en arbetsplats med bred kompetens inom det barnpsykiatriska specialistområdet. Hos oss kommer du att arbeta både enskilt och tillsammans med bl. a psykolog, sjuksköterska, läkare, arbetsterapeut och sjukgymnast. Du får goda möjligheter att fördjupa dina kunskaper i det kliniska arbetet, kontinuerlig handledning samt stora möjligheter till vidareutbildning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen gärna med grundläggande psykoterapeutisk utbildning motsvarande steg 1. Tidigare erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete och goda kunskaper om barn och ungdomars utveckling är meriterande.

Du ska gilla att arbeta i team och samtidigt kunna ta stort eget ansvar för dina behandlingar och patientärenden. Vi värdesätter god planeringsförmåga och ett intresse av att utveckla verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vid eventuell intervju ska du ha med dig ett oöppnat kuvert med utdrag från Polisens belastningsregister, du beställer själv ett utdrag från belastningsregistret via Polisens hemsida.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysning

  • Enhetschef - Wounder Eva , Telenr: +4660182938
  • SSR Akademikerförbundet - Ragnarsson Karin , Telenr: +4660181222

Ansökan

Din ansökan ska ha kommit in till Region Västernorrland senast den: 2019-11-11


Visa annons som pdf