Landstingets logo

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Lungkliniken ingår i Länsverksamhet Lung/Hud/Infektion och ansvarar för hela Västernorrlands län. Vi arbetar för att uppnå god vård i den dagliga verksamheten och medverkar till att patientsäkerhet, tillgänglighet och vårdkvalitet ständigt upprätthålls, utvecklas och förbättras i enlighet med våra mål. Antalet läkarbesök till kliniken uppgår till cirka 6.800 patienter per år.

Region Västernorrland söker

Underläkare till Lungkliniken i Sundsvall

Anställning Vikariatsanställning från och med 2019-11-21 .

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta i ett engagerat team? Vi söker nu en underläkare till vår verksamhet i Sundsvall.

Som underläkare på lungkliniken roterar du mellan mottagnings- och avdelningsarbete och arbetar med vanligt förekommande arbetsuppgifter inom slutenvård.

Patienter från hela Västernorrland kommer till oss för utredning. De huvudsakliga diagnosgrupperna vid kliniken utgörs av lungcancer, kroniskt obstruktiv lungsjukdom (KOL), respiratorisk insufficiens, astma/allergi, lung- och pleurainfektioner inklusive tuberkulos samt interstitiella lungsjukdomar såsom sarkoidos.

Erbjuds du tjänsten kan du förvänta dig ta del av utvecklingen där vi satsar på ny teknisk utvecklingen som t ex EBUS.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare eller med läkarexamen med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård. Du har ett intresse inom det lungmedicinska området. Meriterande är erfarenhet från arbete inom slutenvård, särskilt om du har arbetat inom Sundsvalls sjukhus. Vi ser gärna att du har erfarenhet av systemet NCS Cross.

Vidare har du kunskaper i svenska lägst motsvarande nivå B2 enligt Europarådets nivåskala och har en språklig analytisk förmåga. Vi värdesätter ett stimulerande samarbete, såväl den interna samverkan som att samverka med externa aktörer.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, välkommen in med din ansökan redan idag!

Upplysning

  • Verksamhetschef - Lindstedt Petra , Telenr: 060-181345
  • Enhetschef - Hellman Maria , Telenr: 072-223 42 18
  • Sveriges Läkarförbund - Stepule Danija , Telenr: +4660181628

Ansökan

Din ansökan ska ha kommit in till Region Västernorrland senast den: 2019-10-29


Visa annons som pdf