Landstingets logo

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Vårt nybildade team, Specialist Psykiatriskt omvårdnads team (SPOT) i Sollefteå har ca 20 medarbetare och ingår i Länsverksamhet Vuxenpsykiatri.
SPOT-teamet, som etablerades 2017, är en del i psykiatrins satsning för att minska vårdtiderna i heldygnsvården och erbjuda patienterna mer delaktighet, en säkrare och bättre öppenvård. Omvårdnads-teamet är en planerad resurs, som ett alternativ till traditionell heldygnsvård och ett komplement till mer sedvanlig öppenvård. Teamet bemannas av sjuksköterskor, behandlingsassistenter och skötare med gedigen kunskap om- och erfarenhet inom psykiatri.

Nu söker vi en Skötare/Behandlingsassistent till vår verksamhet!

Region Västernorrland söker

Skötare/Behandlingsass till Specialist Psykiatriskt omvårdnads team (SPOT)

Anställning Tillsvidareanställn från och med 2019-12-09 .

Arbetsuppgifter

Vill du vara med att fortsätta utveckla vår nya verksamhet, vi söker dig som trivs med varierande och utvecklande arbetsuppgifter och som har genuint intresse av att arbeta med psykiatriska patienter. I rollen som skötare/behandlingsassistent möter du patienter som är i behov av akut- och intensivt stöd. Du arbetar självständigt och ansvarar för att ge en god och kvalitativ behandling och omvårdnad. Vi erbjuder stöd i form av hembesök, mottagningsbesök bland annat. Övriga förkommande arbetsuppgifter är;

* Stödjande- och motiverande samtal
* Vårdplanering
* Telefonrådgivning/stöd
* Dokumentering
* Rapportering
* Uppföljningsarbete

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad skötare eller undersköterska med psykiatrisk inriktning. Rollen kräver högskoleutbildning i motiverande samtalsmetodik, baserat på att en stor del av våra patienter har samsjuklighet i psykisk sjukdom och missbruk/beroende.

Erfarenhet av arbete inom beroendevård/psykiatri är meriterande samt påbyggnadsutbildning i samtalsbehandling. Arbetet är stundvis krävande och det ställs krav på att du agerar lugnt och stabilt i stressande situationer. Du är förtroendeingivande och trivs med att arbeta självständigt och du är bekväm med att fatta egna beslut. Viktigt är att du arbetar bra tillsammans med andra, lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt sätt och har ett gott bemötande. Eftersom teamet även ska kunna hantera akuta ärenden har du en förmåga att ställa om och anpassa dig efter förutsättningarna. Vidare har du ett stort intresse för utveckling av verksamheten och att verka för ett gott arbetsklimat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt Välkommen med din ansökan!


Upplysning

  • Enhetschef - Karlsson Marie-Louise , Telenr: +46701705541
  • Kommunal Västernorrland - Hägesten Annelie , Telenr: 070-2412586

Ansökan

Din ansökan ska ha kommit in till Region Västernorrland senast den: 2019-11-18


Visa annons som pdf