Landstingets logo

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Barn och ungdomar på sjukhus har rätt till utveckling och stimulans precis som friska barn och ungdomar. Lekterapi är den pedagogiska verksamheten för barn och ungdomar mellan 0-18 år som vårdas på sjukhus.

Vi söker nu en Lekterapeut till barnkliniken Sollefteå, där lekterapin ligger på mottagningen. Hos oss finns även en avdelning där inneliggande barn kan behöva en lekterapeuts tjänster. Vi är en arbetsplats med 20 kollegor med olika yrkesprofessioner, såsom läkare, sjuksköterskor, medicinska sekreterare och dietister.

Inom länsverksamheten finns ett bra samarbete med övriga lekterapeuter i länet. På arbetsplatsen finns det möjlighet för dig att vara med på interna utbildningar som hålls varannan vecka. Hos oss kommer du få ett givande arbete att arbeta med sjuka barn.

Är du utbildad förskolelärare alternativt fritidspedagog och vill ha ett otroligt viktigt arbete, kanske är det då dig vi söker?

Region Västernorrland söker

Lekterapeut Barn- och ungdomsmedicin, Sollefteå

Anställning Vikariatsanställning från och med 2020-02-15 till och med 2021-03-31 .

Arbetsuppgifter

Arbetet som lekterapeut innebär att vara ett stöd till barn och ungdomar på avdelningen.

Arbetsuppgifterna är varierande, med bland annat:
- Du är en del i teamet och hjälper barn och ungdomar att på bästa sätt klara av den behandling eller undersökning som ska göras, du får barnen och ungdomarna att känna sig trygga
- Bedriva lekterapin, i den ingår stickskola för barn som är rädda för sjukhus eller själva provtagningen där du är ett stöd för sjukhusrädda och stickrädda
- Miljöansvar
- Viss städning av gemensamma utrymmen

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning som förskolelärare alternativt fritidspedagog. Meriterande är specialpedagogisk påbyggnadsutbildning. Meriterande är också att tidigare ha arbetat med sjuka barn och ungdomar samt erfarenhet från arbete inom vården. Du talar flytande i tal och skrift.

Personliga egenskaper som värdesätts högt är:
- hög empatiskförmåga där du sätter dig in i en annans perspektiv utan att ta över personens känslor
- pedagogisk insikt där du har god förståelse för hur barn och ungdomar tar till sig kunskap och för personers olika förutsättningar
- du är självgående samtidigt som du har en god förmåga att samarbete med andra
- serviceinriktad, du har vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att hitta lösningar

Välkommen med din ansökan!

Upplysning

  • Enhetschef - Nygren Theodor , Telenr: +4662019385
  • Lärarförbundet - Byström Agneta , Telenr: +4666089418

Ansökan

Din ansökan ska ha kommit in till Region Västernorrland senast den: 2020-01-06


Visa annons som pdf