Landstingets logo

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Ekonomi och Samordning är en verksamhet inom Ekonomi och planering som består av 70 medarbetare uppdelade i fyra enheter. Den enhet vi nu söker en enhetschef till utgör en stödresurs till verksamheterna där uppdraget är att utveckla ekonomi- och verksamhetsstyrningen inom Region Västernorrland. I arbetet ingår att verka utifrån ett övergripande koncernperspektiv tillsammans med ledningsgruppen för ekonomi och samordning.

Stödet omfattar i första hand strategiskt stöd i ledningsgrupper såsom budget och prognos, löpande uppföljning samt rapportering av ekonomi. Utöver det erbjuder enheten stöd i uppföljning och analys av verksamhetens prestation, måluppfyllelse och resursanvändning. Därutöver bidrar enheten till att utveckla den allmänna ekonomikompetensen i organisationen.

Placeringsort Härnösand.

Region Västernorrland söker

Enhetschef till Ekonomienheten

Anställning Tillsvidareanställn från och med 2020-01-07 .

Arbetsuppgifter

Uppdraget som enhetschef till en av Regionens ekonomienheter erbjuder dig utmanande och omväxlande arbetsuppgifter i nära samarbete med uppdragsgivare, medarbetare och samverkanspartners.

Arbetet som enhetschef formas efter våra huvudsakliga uppdrag inom ekonomistyrning, verksamhetsstyrning, planering och samordning. Där ska du, i nära samarbete med övriga expertfunktioner inom Regionen, aktivt och med ett processinriktat arbetssätt stärka kopplingen mellan ekonomi, kvalitet, produktivitet samt kostnadseffektivitet.

Tillsammans med dina medarbetare och kollegor arbetar du för att nå vår vision, "liv, hälsa och hållbar utveckling". Vi söker dig som vill vara med och etablera nya arbetssätt, en god arbetsmiljö med delaktighet och gemenskap samt skapa förutsättningar för medarbetare att växa och utvecklas i sina roller.
Verksamheten står inför flera förändringar och en prioriterad fråga blir att tydliggöra och underlätta ledningsprocesserna för förvaltningarna i syfte att åstadkomma en allt mer nära vård för länets patienter. Arbetet med att säkra ett systematiskt förbättrings- och utvecklingsarbete och att skapa effektiva arbetsprocesser är en viktig del i detta.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen inom ekonomi och har erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete. Du har erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete, med vana att arbeta processinriktat. Det är meriterande om du har erfarenhet av en ledande befattning och har arbetat i en politiskt styrd organisation.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna. Vi söker en chef som är trygg och stabil och har ett situationsanpassat förhållningssätt och som kan vara en förebild för medarbetarna. Att samverka, delegera, leverera och följa upp är ett naturligt sätt att skapa resultat. Som person trivs med utveckling och att förbättra verksamheten.

Ledarskapet har sin grund i god självinsikt och präglas av öppenhet, ansvarskänsla och personligt mod.
Som chef i region Västernorrland kan du ta del av ett utbud av utvecklingsinsatser som är till för att stärka dig i din roll som chef. Som chef erbjudas du stöd och utvecklingsmöjligheter utifrån individuella behov och uppdragets art.

Anställning tillsvidare, med start enligt överenskommelse.
Tidsbegränsat chefsförordnande (4 år). Tillsvidareanställningen erhålls i förvaltningen inom grundprofessionen.

Vi har gjort vårt mediaval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Välkommen med din ansökan!

Upplysning

  • Planeringschef - Wahlund Hanna , Telenr: +4661180091
  • SACO - Haraldsson Elisabeth , Telenr: +4660181543
  • Vision - Kjellin Per , Telenr: +4661184027

Ansökan

Din ansökan ska ha kommit in till Region Västernorrland senast den: 2019-11-20


Visa annons som pdf