Landstingets logo

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna. Läkemedelsenheten är en del av Kvalitet och Patientsäkerhet inom Regionledningsförvaltningen och har i uppdrag att verka aktivt i kvalitets- och patientsäkerhetsfrågor.

Vill du ha ett, roligt, utvecklande och spännande arbete med många kompetenta och aktiva medarbetare? Vill du vara med och vidareutveckla läkemedelsarbetet inom Region Västernorrland? Då är detta en möjlighet för dig som har intresse inom detta område.

Vi söker dig som är legitimerad apotekare tillsvidareanställning. Som apotekare kommer du att samordna och vara kvalitetsansvarig för länets läkemedelsförsörjning för att vidareutveckla en patientsäker och kostnadseffektiv läkemedelsförsörjning och läkemedelshantering.

Placeringsort är primärt Härnösand, möjlighet finns att arbeta delar av tiden från Sundsvall alternativt Örnsköldsvik. Vårt uppdrag omfattar hela länet, du ska arbeta med ett länsperspektiv.

Region Västernorrland söker

Leg. Apotekare till Läkemedelsenheten

Anställning Tillsvidareanställn från och med 2020-01-01 .

Arbetsuppgifter

I uppdraget ingår att samordna och vara kvalitetsansvarig för läkemedelsförsörjningen inom Region Västernorrland. Som samordnare är ansvarig för att samordna alla arbetsmoment som krävs för en välfungerande läkemedelsförsörjning inom Region Västernorrland. Läkemedelsenhetens chef bär det yttersta ansvaret för att läkemedelsförsörjningen fungerar med god kvalitet och säkerhet. Ansvaret och uppdragets innehåll för samordnaren följer den övergripande planeringen för läkemedelsförsörjningen.

Våren 2020 pågår införandeprojektet av ny leverantör av läkemedelsförsörjningen i Region Västernorrland. Från april 2020 ansvarar samordnaren för att läkemedelsförsörjningen säkerställs i Region Västernorrland med ny leverantör.

I samordnarens uppdrag ingår att delta i samverkan lokalt, regionalt och nationellt i syfte att säkerställa alla delar i läkemedelsförsörjningen för Region Västernorrland. I uppdraget ingår också att vara drivande i utvecklingen av läkemedelsförsörjningen i regionen.

Samordnaren förväntas ha ett nära samarbete med Läkemedelsenhetens chef i frågor som rör läkemedelsförsörjningen. I samordnarens uppdrag ingår att ansvara för de farmaceutiska delarna i upphandlingar som rör läkemedelsförsörjningen.

Som apotekare är du drivande i kunskaps- och säkerhetsfrågor inom läkemedelsområdet. Du kommer också att medverka i annat arbete i läkemedelsenhetens t ex medverka i producentobunden läkemedelsinformation till sjukhusvården, vara sammankallande i några av läkemedelskommitténs terapigrupper samt svara på remisser som rör läkemedelsförsörjningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad apotekare med erfarenhet från området, erfarenhet från arbete inom sjukhusfarmaci i landsting eller region liksom erfarenhet från att leda uppdrag eller projekt är meriterande.

Som person är du ansvarstagande, utåtriktad och drivande. Du har god förmåga till självständigt arbete och av att samarbeta i team med flera olika yrkesgrupper. Du kan leda och planera arbetet självständigt samt har förmåga att se vad som behöver förbättras. Du kan på ett pedagogiskt och strukturerat sätt förmedla kunskap och information i både tal och skrift till olika målgrupper. Du är van att ta initiativ och trivs i en miljö som fokuserar på utvecklingsfrågor. Du bör ha körkort för personbil då arbetet innebär resor i länet. Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Upplysning

  • Enhetschef - Wiberg Lena , Telenr: +4661180176
  • SACO - Funseth Katarina , Telenr: +4661180079

Ansökan

Din ansökan ska ha kommit in till Region Västernorrland senast den: 2019-12-01


Visa annons som pdf