Landstingets logo

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du m öjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna. Läkemedelsenheten är en del av Kvalitet och Patientsäkerhet inom Regionledningsförvaltningen och har i uppdrag att verka aktivt i kvalitets- och patientsäkerhetsfrågor.

Vill du ha ett roligt, utvecklande och spännande arbete med många kompetenta och aktiva medarbetare? Vill du vara med och vidareutveckla läkemedelsarbetet inom Region Västernorrland? Då är detta en möjlighet för dig som har intresse inom detta område.

Vi söker dig som är legitimerad apotekare eller legitimerad receptarie för tillsvidareanställning. Som farmaceut kommer du att vidareutveckla en patientsäker och kostnadseffektiv läkemedelsförsörjning och läkemedelshantering.

Arbetet som farmaceut i läkemedelsenheten är omväxlande, det omfattar många områden och frågeställningar. Du kommer bland annat att arbeta med sortimentsfrågor, framtagande av läkemedelsrekommendationer och fortbildningsfrågor. Arbetet utförs i nära samarbete med regionens läkemedelskommitté.

Placeringsort är primärt Härnösand, möjlighet finns att arbeta delar av tiden från Sundsvall alternativt Örnsköldsvik. Vårt uppdrag omfattar hela länet, du ska arbeta med ett länsperspektiv.

Region Västernorrland söker

Farmaceut till Läkemedelsenheten

Anställning Tillsvidareanställn från och med 2020-06-26 .

Arbetsuppgifter

I uppdraget ingår att utveckla läkemedelsförsörjningen i regionen, du kommer att arbeta i team med samordnaren som är ansvarig för regionens läkemedelsförsörjning. Tillsammans med upphandlare, som ansvarar för upphandlingsprocessen, deltar du med din farmaceutiska expertkunskap vid upphandlingar av rekvisitionsläkemedel för Norra sjukvårdsregionen. I upphandlingsprocessen kommer du att använda din farmaceutiska kompetens i alla delar, från att skapa upphandlingsunderlag och utvärdera anbud till att implementera sortimentsförändringar och följa upp avtal. I uppdraget ingår att delta i samverkan lokalt, regionalt och nationellt i syfte att säkerställa olika delar i läkemedelsförsörjningen för Region Västernorrland.

Du kommer att arbeta med framtagande av läkemedelsstatistik inför t.ex. upphandling, skapa och uppdatera olika mallar i vårdens datajournal samt med registerunderhåll. Du kommer även att vara backup till det team som sköter tjänsten skötsel av läkemedelsförråd och där ingår att du arbetar med ett strukturerat förråds- och sortimentsarbete.

Som farmaceut är du drivande i kunskaps- och säkerhetsfrågor inom läkemedelsområdet. Du kommer också att t ex medverka i producentobunden läkemedelsinformation till sjukhusvården, vara sammankallande i några av läkemedelskommitténs terapigrupper samt svara på ärenden som rör läkemedelsförsörjningen. Arbetet utförs i nära samarbete med regionens läkemedelskommitté.

Andra arbetsuppgifter kan komma att ingå utifrån enhetens behov och den sökandens intresse och erfarenheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad apotekare eller legitimerad receptarie med stort intresse för sortimentsfrågor och med flera års erfarenhet från området. Erfarenhet från arbete inom sjukhusfarmaci i landsting eller region är meriterande.

Som person är du ansvarstagande, utåtriktad och drivande. Du har en god analytisk förmåga och vana av att följa upp verksamheter. Statistisk kompetens är meriterande. Du har god förmåga till självständigt arbete och av att samarbeta i team med flera olika yrkesgrupper. Du kan leda och planera arbetet självständigt samt har förmåga att se vad som behöver förbättras. Du kan på ett pedagogiskt och strukturerat sätt förmedla kunskap och information i både tal och skrift till olika målgrupper.

Du bör ha körkort för personbil då arbetet innebär resor i länet. Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Upplysning

  • Enhetschef - Wiberg Lena , Telenr: +4661180176
  • SACO - Funseth Katarina , Telenr: +4661180079

Ansökan

Din ansökan ska ha kommit in till Region Västernorrland senast den: 2019-11-24


Visa annons som pdf