Landstingets logo

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Verksamhetsområdet Inköp och Upphandling genomför operativa och strategiska inköp och upphandlingar med tillämpning av LOU, avtalsuppföljning, driver miljö- och hållbarhetsfrågor samt ansvarar för e-handel. Med upphandling i fokus jobbar vi med spännande och omväxlande arbetsuppgifter. Genom att använda offentlig upphandling som styrmedel kan regionen driva samhällsutvecklingen i en hållbar riktning. Vi erbjuder ett utvecklande uppdrag i en positiv och engagerande arbetsmiljö med ca 29 medarbetare.

Region Västernorrland söker nu en upphandlare.

Region Västernorrland söker

Upphandlare - goda och hållbara affärer i fokus

Anställning Tillsvidareanställn från och med 2020-01-07 .

Arbetsuppgifter

Det övergripande målet vid inköp och upphandling är att skapa förutsättningar för Regionen att göra goda och långsiktigt hållbara affärer.

Som upphandlare kommer du i nära samarbete med sakkunniga driva flera upphandlingsuppdrag parallellt, vilket innebär ett varierande arbete med många nya infallsvinklar. Arbetsuppgifterna består i huvudsak av att som projektledare ansvara för planering och genomförande av upphandlingar med skiftande komplexitet inom olika varu- och tjänstekategorier.

I rollen som upphandlare kommer du bland annat:
- genomföra förstudier, marknads- och behovsanalyser inför upphandling
- utforma strategier, upprätta och sammanställa förfrågningsunderlag och avtal samt ansvara för utvärdering av anbud
- ge råd och stöd till regionens medarbetare i upphandlingsfrågor

Du förväntas delta aktivt i verksamhetens utvecklingsarbete avseende gemensamma processer och arbetsmetoder. Vi ska tillsammans verka för att vår upphandlingsorganisation ska upplevas som en attraktiv och affärsmässig samarbetspartner för så väl uppdragsgivare som leverantörer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning på högskolenivå med inriktning mot juridik, ekonomi, inköpsutbildning från yrkeshögskola eller annan för arbetsuppgifterna relevant erfarenhet som kan bedömas likvärdig.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom offentlig upphandling, besitter kunskap om lagen om offentlig upphandling och andra tillämpliga regelverk samt har god kännedom om regioners/landstings krav och behov av varor och tjänster.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du kännetecknas av en god samarbetsförmåga och kan leda uppdrag på ett målinriktat arbetssätt så väl självständigt som i grupp. Du är kreativ och initiativtagande, har ett affärsmässigt sinnelag och besitter en mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift. Vidare tillämpar du ett strukturerat och analytiskt arbetssätt med förmåga att engagera och motivera.

Övrigt
Som medarbetare får du tillgång till gym i anslutning till arbetsplatsen och när verksamheten tillåter en friskvårdstimma i veckan under arbetstid. Vi tillämpar flexibel arbetstid utifrån givna ramar och möjlighet att växla semesterdagstillägg mot ledig tid.

Anställningens omfattning
Heltid, tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas
Placeringsort: Härnösand

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Upplysning

  • Verksamhetschef - Wiklund Sofia , Telenr: +4661180423
  • Vision - Westman Malin , Telenr: +4661180430
  • Upphandlingssamordnare - Westin Mikael , Telenr: 0611-80424

Ansökan

Din ansökan ska ha kommit in till Region Västernorrland senast den: 2019-11-28


Visa annons som pdf