Kommunens logo

Nykvarns kommun är en liten och dynamisk kommun med goda kommunikationer både mot Eskilstuna/Strängnäs och Stockholm samt närhet till naturen. Antalet invånare ökar och därmed också kravet på kommunal service. All kommunal verksamhet är samlad i en enda förvaltning med kommunstyrelsen som anställningsmyndighet. Totalt antal anställda uppgår till ca 700 personer.

Nykvarns kommun är en ung kommun i en historisk miljö. Nykvarns attraktivitet ökar med fungerande pendling - en halvtimme till Stockholm eller Eskilstuna, rimliga bostadspriser och en av Sveriges bästa skolor. Vi växer med nya bostäder, nytt centrum och nya företagsområden. En ny bred samhällsbyggnadsavdelning har tillskapats för att samlat kunna möta denna tillväxt.
Vill du hjälpa till i vår utveckling av kommunalt Vatten/Avlopp i Nykvarn? Nykvarns kommun kan erbjuda dig ett bra arbetsklimat och en lärorik miljö i en liten men samtidigt bred förvaltning.

Nykvarn växer med nya bostäder, nytt centrum och nya företagsområden. En ny bred samhällsbyggnadsavdelning har tillskapats för att samlat kunna hantera denna tillväxt. Nykvarns kommun kan erbjuda dig ett bra arbetsklimat och en lärorik miljö vid en liten men samtidigt bred förvaltning.

Nykvarns kommun söker

Abonnentingenjör VA

(ref.nr 03:2018:4)

Arbetsuppgifter

Enheten för vatten/avlopp ansvarar för förvaltning och strategisk planering och utbyggnad av ledningsnätet samt ser till att kommunen har en hållbar VA-försörjning på både kort och lång sikt. Kommunens VA frågor hanteras idag i huvudsak av ett litet team bestående av en VA-ansvarig och en VA-tekniker.
Nu behöver vi förstärka gänget på Samhällsbyggnadsavdelningen med den nya tjänsten som abonnentingenjör VA.

Som abonnentingenjör ansvarar du för och hanterar anslutningarna till kommunens allmänna ledningsnät. Du arbetar med och hanterar vissa tekniska, juridiska och ekonomiska frågor.
Exempel på dina arbetsuppgifter:
. Registrera inkomna beställningar av kommunalt VA
. Beräkna och fakturera anläggnings- och brukningsavgifter
. Hantera vissa mätaravläsningar
. Anvisa och förmedla förbindelsepunkt till både kund och till våra entreprenörer
. Arbeta i och administrera vårt abonnentregister (idag EDP Future)
. Upprätta underlag för kundavtal
. Bistå vid arbete med VA-taxan
. Hantera anslutningar med specialkrav såsom sprinkler, fettavskiljare och återströmningsskydd
. Granska t.ex. bygglovsärenden

Tjänsten innebär att du blir sakkunnig i VA-taxor, VA-juridik och ABVA. Du utgör en viktig funktion för VA-verksamheten och är delaktig i många av de processer som VA huvudmannen ansvarar för. Du svarar på vissa kundfrågor. Du blir en viktig kontaktyta mot övriga verksamheter inom samhällsbyggnad i t.ex. exploaterings- och utbyggnadsprocesser.
Som del av en liten förvaltning kan du också komma att behöva hjälpa till där behov finns.

Kvalifikationer

Du har en för tjänsten lämplig akademisk utbildning eller motsvarande flerårig yrkeserfarenhet inom dessa områden. Du har ett engagemang för VA-frågor och är intresserad av VA i allmänhet. Erfarenhet inom aktuella områden är meriterande men inget absolut krav.
För tjänsten behöver du B-körkort.
Du är flexibel, kvalitetsmedveten och noggrann. Du har god kommunikativ förmåga och kan formulera dig bra i både tal och skrift. Du bidrar gärna med din kreativitet och är inte rädd för att tänka nytt.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

I Nykvarns kommun arbetar vi aktivt för en god arbetsmiljö och hälsa och vår strävan är att alla medarbetare ska uppleva en bra balans mellan arbete och fritid. Vi erbjuder olika former av friskvård och tillämpar rökfri arbetstid.

Intervjuer sker fortlöpande.

Provanställning kan komma att bli aktuellt.

För mer information, ring:

  • Bengt Andersson, Samhällsbyggnadschef. Telenr: 08-55501070
  • Dan Godman, VA-ansvarig. Telenr: 08-55501093

Anställningen

Anställning Tillsvidare från och med enligt överenskommelse .

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansökan

Din ansökan ska ha kommit in till Nykvarns kommun senast den: 2018-03-22

Kommunens logo


Visa annons som pdf