Landstingets logo

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Ögonkliniken Region Västernorrland är en länsklinik med ca 90 anställda. Vi bedriver idag mottagningsverksamhet på fyra orter: Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Vi har även en operativ verksamhet i form av kataraktoperationer på tre mottagningar samt plastikverksamhet. Inom vår verksamhet bedrivs även skelningskirurgi samt glaukomkirurgi.

Nu söker vi överläkare/specialistläkare till våra ögonmottagningar i Sollefteå, Sundsvall och Örnsköldsvik.

Region Västernorrland söker

Överläkare / Specialistläkare till Ögonmottaging, Region Västernorrland

Anställning Tillsvidareanställn från och med 2020-02-03 .

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter är sedvanliga för en överläkare inom ögon. Arbetsuppgifterna består av mottagningsarbete. Jour samt bakjoursuppgifter ingår i tjänsten. På kvällar samt helger har du i viss utsträckning även länsjour. Kirurgi kan bli aktuellt beroende på yrkesbakgrund.

På ögonmottagningen i Sundsvall erbjuder vi dig möjligheten att profilera dig inom professionen då sjukhuset är av större karaktär än sjukhusen i Sollefteå och Örnsköldsvik. På sjukhusen i Sollefteå och Örnsköldsvik har du istället möjligheten att utveckla en bredare kompetens inom specialiteten ögon. I Örnsköldsvik har ögonmottagningen nybyggda lokaler. Oavsett mottagning kommer du att få arbeta med utrustning av hög standard.

På samtliga mottagningar kommer du att arbeta med trevliga och kompetenta arbetskollegor där en god samverkan mellan de olika yrkeskategorierna genomsyrar verksamheten. Alla orter har goda förutsättningar för friluftsliv med stor närhet till skog och natur, hav och kust.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistutbildning inom ögon som samt har goda kunskaper i det svenska språket, i så väl tal som skrift. Du skall ha flerårig välmeriterad klinisk tjänstgöring (minst 2 år) med bred och omfattande kunskap i din specialitet.

Du skall även ha dokumenterad undervisnings- och handledarvana (inklusive godkänd ST-handledarutbildning). För att tjänstgöra som överläkare inom Region Västernorrland förväntas du kunna vara självständig bakjour vilket också innebär medicinskt ledningsansvarig på jourtid. Då jourtjänstgöring ingår i tjänsten är det en stor fördel om du har körkort.

Har du disputerad med aktiv forskning inom relevant ämnesområde är det meriterande för tjänsten. Har du arbetat som kataraktkirurg och/eller är glaukomspecialist är även det meriterande för tjänsten.

För att lyckas i rollen behöver du vara en självgående individ som har en förmåga att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du arbetar bra med andra kollegor och kan relatera till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vänligen ange i det personliga brevet om du söker tjänsten i Sundsvall, Sollefteå eller till den i Örnsköldsvik.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Upplysning

  • Verksamhetschef - Aspvik Elisabet Annie , Telenr: +4660181429
  • SACO - Hamrin Annelie , Telenr: +4660184906
  • Sveriges Läkarförbund - Nyström Madeleine , Telenr: 070-283 89 06

Ansökan

Din ansökan ska ha kommit in till Region Västernorrland senast den: 2019-12-20


Visa annons som pdf