Landstingets logo

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Region Västernorrland söker

Pacemaker- och arytmiinriktad kardiolog till Sundsvalls sjukhus

Anställning Tillsvidareanställn från och med 2019-12-04 .

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en specialistläkare inom kardiologi till vår pacemakersektion i Sundsvall.

Kardiologen och Klinisk fysiologi bildar tillsammans länsverksamhet kardiologi. Vårdavdelningar och mottagningar finns på alla tre sjukhus i länet och på vårdavdelningen i Sundsvall finns även 7 hjärtintensivvårdsplatser. Inom länsverksamheten utförs behandling med avancerade pacemaker, CRT-och ICD-system med distansmonitorering. Pacemakeroperationer utförs med egen personal och avancerad C-båge samt elektiv och akut PCI-verksamhet med stora volymer dygnets alla timmar. Högspecialiserade mottagningar finns för länets GUCH-, PAH- och hjärttransplanterade patienter. Förutom en PCI-jour finns även en separat kardiologbakjourslinje dygnet runt alla dagar på året. Kardiologen deltar i flera kliniska prövningar med erfarna forskningssjuksköterskor. Det pågår också flera doktorandprojekt i samarbete med Norrlands Universitetssjukhus.

Vi erbjuder en arbetsplats med erfarna PM-sjuksköterskor som dessutom är utbildad till att assistera på operation, kliniken har tillgång till operation 4 dagar i veckan. För närvarande har kliniken tre utbildade operatörer samt två under utbildning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare och har specialistkompetens utfärdat av socialstyrelsen inom kardiologi samt har erfarenhet som pacemakerimplantatör och arytmolog. Goda kunskaper i svenska är ett krav.

För att lyckas i rollen behöver du vara strukturerad, kunna göra korrekta prioriteringar samt ha en god förmåga att samarbeta väl med andra. Vi ser även att du är van att ta in etiska aspekter i de beslut du fattar samt är lugn och stabil, även i stressade situationer.

Sundsvall är en kuststad med en mycket vacker stadskärna som utgörs av "stenstaden" från slutet av 1800-talet. Sundsvall erbjuder ett rikt nöjes- och kulturutbud och i stenstaden finns mängder av fina restauranger. För den friluftsintresserade finns närheten till skog och hav och staden kan erbjuda fantastiska skidspår och ett flertal centralt belägna slalombackar. De vackra Vemdalsfjällen med enastående skidåkning är därtill enbart ca 2.5 timme bort med bil och restiden till Stockholm är ca 3.5 timme.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysning

  • Enhetschef - Wadell Daniel , Telenr: +4660181018
  • Sveriges Läkarförbund - Wallvik Jonas , Telenr: +4660181714
  • Överläkare - Sundelin Torbjörn , Telenr: 070 398 19 86

Ansökan

Din ansökan ska ha kommit in till Region Västernorrland senast den: 2020-01-12


Visa annons som pdf